Over het XHoven Akoestisch Podium

Wat is het doel van Xhoven Akoestisch Podium?

Xhoven Akoestisch Podium (XHAP) heeft als doelstelling het bevorderen van de semi Professionele amateur muziekbeoefening. Dit door bands en muzikanten van hoog amateurniveau die vooral eigen werk spelen een podium te bieden. Dit omdat deze bands door de onbekendheid van hun werk bijna niet aan spelen toe komen. En hiervoor een passend publiek te vinden.

Een aantal afgeleide doelen zijn:

  • Om de sprong naar professional  te bevorderen.
  • Het beoefenen van de amateur kunst op een zo hoog mogelijk niveau te bevorderen.
  • De bands een “fatsoenlijke” vergoeding te kunnen bieden.
Daarnaast is het de bedoeling om het akoestisch podium zo laag drempelig mogelijk te houden. Dit alles echter wel professioneel genoeg om publiek en artiesten kwaliteit te kunnen bieden.
 
Een aantal initiatieven met vergelijkbare doelstellingen:

Locatie

Wij hebben een onderkomen gevonden in het gebouw van ’t Tweespan, waar we gebruik mogen maken van het podium wat zij hebben. Ook het bestuur en de vrijwilligers van ’t Tweespan helpen mee om onze concerten tot een succes te laten worden. De route naar ’t Tweespan kan je op de contact pagina vinden. Afhankelijk van het aantal te verwachten bezoekers creëren we een gemoedelijke huiskamer sfeer. Als we wat meer bezoekers verwachten dan maken we er klein intiem theater van.

Stichting

Om onze doelstellingen te kunnen verwezenlijken is er een stichting in gedachte. Als de eerste proef concerten een succes worden is dit een organisatie vorm waarmee me denken de doelstellingen te kunnen verankeren. We willen er zo ook voor zorgen dat we niet meer afhankelijk zijn van een paar mensen.

Vrijwilligers

De organisatie wordt volledig gerund door onze vrijwilligers. Wij kunnen altijd nog enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Bijvoorbeeld voor de kassa bij de ingang.  Of bijvoorbeeld  als stagemanager. Op onze vrijwilligers pagina kun je zien welke functies er zijn.
 

Nieuwsbrieven

We proberen met enige regelmaat ook een nieuwsbrief te laten verschijnen. Je kunt je hierop abonneren door je email adres en naam in te vullen op het formulier helemaal onderaan deze pagina. We sturen je dan een mail waarin we je om bevestiging vragen.  Wil je voorgaande nieuwsbrieven terug lezen kijk dan op deze pagina.