Blog

Het is precies een jaar nadat we MAAS hebben moeten annuleren vanwege Corona. We vinden het fijn om eindelijk MAAS op ons XHAP podium te mogen verwelkomen.

MAAS: Een enerverende groep muzikanten die met prikkelende, melancholische en eigentijdse arrangementen het publiek verbindt, verleidt en verrast. De uitgekiende en overdonderende arrangementen met vaak meerstemmige zang, zorgen voor een onuitwisbare indruk. Tijdloos in een innige verstrengeling van het onuitgesproken woord vol passie en weemoed.

Maas in de Schalm Veldhoven

 

STANZA speelt tryout van GRENS bij XHAP in Veldhoven

Sinds 2004 toert STANZA door het land met goed ontvangen muziekprogramma’s rondom een singer-songwriter (Bram Vermeulen), een dichter (Willem Wilmink) en met een liedcompilatie van Vlaamse muzikale grootheden waarmee de band een click heeft.

Vanaf december 2022 brengt STANZA nu ook een nieuw programma met geheel eigen werk. De aanleiding was het soloalbum GRENS dat bandlid Jos van Oorschot tijdens de coronapandemie schreef en opnam. (beluister hier)

Inmiddels zijn de 13 Nederlandstalige nummers van GRENS aangevuld met liederen die Jos samen met bandlid Erik van Dijck schreef. In de teksten hoor je de verbondenheid met de aarde, over hoe het schip te keren voordat het de wal raakt. Maar ook zijn er liederen die gaan ook over de liefde en de medemenselijkheid, waarin zelfspot niet ontbreekt.

Met deze try-out bereiden de mannen van Stanza zich voor op de kleinere theaters. Reacties van het publiek zijn belangrijk om de vorm en de inhoud van het programma te verbeteren. De inbreng van het publiek is daarom voor hen erg belangrijk.

De muziek van STANZA is een mix van folk, pop en americana. De nummers worden in dit nieuwe liedprogramma afgewisseld met een column en enkele gedichten.

STANZA bestaat uit:

  • Erik van Dijck:  zang, toetsen, mondharmonica en gitaar
  • Jos van Oorschot: zang en gitaar
  • Ruud Sempel: bas
  • Kees de Wit: percussie en drums

Meer informatie kunt u vinden op de facebookpagina van STANZA: https://www.facebook.com/stanzaspeelt/

Door ziekte hebben wij de laatste 2 optredens van Petri’A en At The Busstop  moeten annuleren. Gelukkig zijn een aantal zieken weer hersteld en de anderen wensen wij veel beterschap en een voorspoedig herstel toe.

We zijn nog aan het bekijken hoe en of we deze acts nog eens op ons podium kunnen uitnodigen.

Als we op een uitval dag een alternatief programmeren komt u dan toch?  Vaak is dit last minute werk en hebben we weinig keuze in het genre. Graag horen we uw mening via de mail:

 

 

 

Red River Landing

Op zondag 1 mei speelde Red River Landing bij ons. Ondanks het lage aantal bezoekers was het toch een zeer geslaagd concert. Na de pauze hebben we de buitendeuren opengezet zodat voorbijgangers ook mee konden genieten, en binnen konden. We hebben tijdens het optreden natuurlijk weer video en geluids opnames gemaakt.  Zodra we een en ander gemonteerd en gemixed hebben zullen deze op Youtube verschijnen.

Petri'A

Petri'A
Petri’A

Dit wordt alweer het laatste optreden voor de zomer vakantie. Het wordt verzorgd door mondharmonica ensemble Petri’A. Let op dit is deze keer niet op zondag, want dan is het eerste pinksterdag en is de zaal bezet met andere activiteiten. Daarom wijken we uit naar maandag 6 juni.

Petri’A speelt een diversiteit aan muziek. Uiteenlopend van licht klassiek tot moderne luistermuziek en van lichte popmuziek tot muziek uit films en musicals. Kom genieten van deze mondharmonica muziek!

Madelyn Dee

Het was weer een geslaagd optreden met Madelyn Dee

afgelopen zondag 3 april 2022 op het XHAP podium. De volle zaal heeft weer genoten van originele en speciale muziek. Op Facebook en Youtube verschijnen binnen kort filmpjes van deze middag.

 

Red River Landing

Na het uitstellen van dit optreden door Corona presenteren we tijdens ons volgende XHAP concert op zondag 1 mei Red River Landing. De band speelt sinds 2019 eigen werk in het genre Southern Rock, Blues, Funk en Country.

 

BKant
Live optreden van BKant

Wat gaan wij als XHAP in 2022 allemaal doen? Zondag 6 maart starten we het jaar op met een optreden van de Brabantse band BKant.  Graag verwelkomen we jullie dan weer in ’t Tweespan.

Het volgende optreden wordt dan  Madelyn Dee op zondag 3 april.

Verderop in het jaar gaan we wat  dingen doen buiten het reguliere XHAP concept, we gaan een soort van thema middagen organiseren. Wel natuurlijk op een XHAP manier, met artiesten die op een eigen wijze invulling geven aan het XHAP idee.  We beginnen met een mondharmonica middag. Let op dit is tweede pinksterdag 6 juni en niet  onze reguliere 1e zondagmiddag van de maand.  We vervolgen het programma met een jaren 60-70 cover middag. Als laatste hebben we een synthesizer / e-music middag.

Nieuwsgierig naar het hele 2022 programma? Alle details kun je vinden in onze agenda.

Jammer genoeg moeten we ook het komende optreden van 6 februari 2022 met BKant bij XHAP verzetten. Door de korte voorbereidings tijd  kunnen we het organisatorisch niet rond krijgen.  Het optreden van BKant is nu definitief verplaatst naar 6 maart 2022. Om te  reserveren zie onze reserveer pagina. Hopelijk kunnen we dan van een mooi optreden genieten.

Jammer genoeg moeten we ook het komende optreden van 2 januari 2022 met Red River Landing bij XHAP verzetten. Door de huidige lockdown kunnen er geen evenementen plaats vinden.  Het optreden van RRL is verplaatst naar 1 mei 2022. Hopelijk zijn er dan geen Corona restricties meer en kunnen we van een mooi optreden genieten.

XHAP en alle vrijwilligers wensen iedereen een fijne kerst en een muzikaal  2022

gnomes

Helaas hebben we het komende XHAP concert van zondag 5 december 2021 met MAAS moeten annuleren.
We gaan het optreden verplaatsen naar 2022. Houd onze agenda in de gaten.

‘MAAS’ verbindt, verleidt, verrast Een enerverende groep muzikanten die met prikkelende, melancholische en eigentijdse arrangementen het publiek verbindt, verleidt en verrast. De uitgekiende en overdonderende arrangementen met vaak meerstemmige zang, zorgen voor een onuitwisbare indruk. Tijdloos in een innige verstrengeling van het onuitgesproken woord vol passie en weemoed.

Maas in de Schalm Veldhoven

 

De volgende concerten zijn zoals gebruikelijk bij XHAP  op de eerste zondag van de maand.   De volgende bands die komen zijn respectievelijk Beez en MAAS (7-11-2021 en 5-12-2021).  Je kunt van te voren reserveren via deze link dan weet je zeker dat er plaats is. Voor het volgend jaar zijn we nog in overleg met verschillende artiesten  om het programma compleet te maken.  Alle bevestigde optredens kun je natuurlijk terug vinden in de agenda. 

10/16